Sheqerparja është një nga
ëmbëlsirat më të
njohura nga kuzhina t
radicionale shqiptare.
Përbërësit:
Përbërësit:
- 500gr gjalpë
- 700gr miell
- 2 të kuqën e vesë
- 2 lugë kos
- Shërbeti:
- 750 gr sheqer
- 2 gota ujë
Përgatitja:
Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi. Nga ky brum formohen kuleqët , të cilët shtypen dhe rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë.Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe duhet të pjeken për 30-40 min. në temperaturë prej 200C.
Shërbeti
Niveli i ujit duhet të jetë afër 1 cm mbi sasinë prej 750 gr sheqer dhe duhet të vloj për 15 min.
Sheqerparet e nxehta përvlohen me shërbet të vakët.
Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi. Nga ky brum formohen kuleqët , të cilët shtypen dhe rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë.Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe duhet të pjeken për 30-40 min. në temperaturë prej 200C.
Shërbeti
Niveli i ujit duhet të jetë afër 1 cm mbi sasinë prej 750 gr sheqer dhe duhet të vloj për 15 min.
Sheqerparet e nxehta përvlohen me shërbet të vakët.
0 commenti:
Posta un commento