Sheqerpare

Sheqerparja është një nga

ëmbëlsirat më të
njohura nga kuzhina t
radicionale shqiptare.

Përbërësit:

  • 500gr gjalpë
  • 700gr miell
  • 2 të kuqën e vesë
  • 2 lugë kos
  • Shërbeti:
  • 750 gr sheqer
  • 2 gota ujë





Përgatitja:

Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi. Nga ky brum formohen kuleqët , të cilët shtypen dhe rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë.Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe duhet të pjeken për 30-40 min. në temperaturë prej 200C.
Shërbeti

Niveli i ujit duhet të jetë afër 1 cm mbi sasinë prej 750 gr sheqer dhe duhet të vloj për 15 min.

Sheqerparet e nxehta përvlohen me shërbet të vakët.

Regjistrohu për Recetat më të fundit


0 commenti:

Posta un commento