Gullash tradicional



Perberesit:

500 gr mish vici
2 qepe
2 thelpinje hudher
4 luge miell
1 luge salce domatesh
Krip,piper i kuq dhe piper i zi
Udhezimet:

Mishin e vicit e ndani ne copeza te vogla,kriposete sipas shijes dhe permillet.
Mishi i kaluar neper miell,fergohet ne vaj te bollshem derisa te merrr ngjyre te kuqrremt.
Largohet mishi me ane te nje luge dhe ne po kete ene qesim qepet e grira dhe thelpinjet t hudhres te gririe ne copeza te vogla dhe fegojem derisa te zbuten qepet.
Kthejme mishin ne po kete ene dhe mbulojme me uje.
Shtojme edhe salcen e domates dhe perziejme.
Ziejme ne zjarre te ulet per 1 ore.
Kjo gjelle shoqeroher me pure pataesh ose sipas deshires.


                                                                                                                                             Ju befte mir

Regjistrohu për Recetat më të fundit


0 commenti:

Posta un commento