Si ta përgatisim bakllavanë



Ballkavaja ëmbëlsira që të gjithë e duan në tryezat e tyre sidomos në raste festash. Kjo është një ëmbëlsira sa tradicionale aq dhe e shijshme, për të përgatitur këtë ëmbëlsirë na nevojiten; 1 kg miell, 3 kokrra vezë, 10 gr kripë, gjysmë kg arra, 1 kg gjalpë, 1 lugë sheqer dhe lëng limoni.

Si realizohet receta?
Fillimisht zëmë brumin ashtu si në rastin e bakllavasë tradicionale. Brumi ndahet në 15 kulaç të vegjël dhe hapen 12 petë menjëherë, të cilat pasi hapen ndahen në 6 copë.Fillimisht shtrojmë 2 petë, hedhim arra, pastaj 2 petë të tjera, prapë dhe shtrojmë dy petët e fundit. E fusim në furrë me temperaturë 180º C për një orë. Pas pjekjes, kur është e nxehtë, i hedhim sherbetin po të nxehtë. Pas sherbetit, i heqim copat e bakllavasë një e nga një dhe i lyejmë me arra të thërrmuara.

Për përgatitjen e shërbetit nevojiten; 700 gr ujë, 1 kg sheqer, gjysmë limoni

Regjistrohu për Recetat më të fundit


0 commenti:

Posta un commento